Tietoa on hyvä jakaa

Home  >>  Yleinen  >>  Tietoa on hyvä jakaa

Tietoa on hyvä jakaa

Olen saanut opiskella mahtavien opettajien johdolla luonnontuotealaa. Tietoa kasveista, niiden käytöstä ja vaikutuksista, ammensin ilolla koko opiskeluni ajan. Tarkalla korvalla kuuntelin itseä viisaampia ja tiedon jyvät tallensin mieleeni.

Nyt valmistuttuani luonnonvaratuottajaksi, käytän tietoani jatkojalostuksessa sekä kurssien pidossa. Myyntitilanteissa kerron mielelläni villiyrteistä kyselijöille.

Erityisesti kursseilla on mukavaa, kun ihmiset kyselee ja silmin nähden oppii. Melkein voi nähdä ymmärryksen valon menevän päälle ja ajatukset kääntyy luonnon puoleen kuin itsestään!

Tällä viikolla minulla oli tilaisuus jakaa omaa osaamistani tuleville luonnonvaratuottajille. Seuraani liittyi kolme opiskelijaa PSK-Aikuisopistolta päivän ajaksi. Yhdessä keräsimme nokkosta, tuota villiyrttien mahtavaa lajia, ja kävimme läpi miten sitä pitää käsitellä. Käytönnössä oppilaat saivat opastusta keruusta, kuivauksesta ja säilytyksestä.

Opiskelijat nokkosta poimimassa.

Yhteisen välipalan aikana keskustelimme yrittäjyydestä, mitä pitää asian suhteen huomioida. Hinnoittelu on luonnontuotteissa vaikeaa, koska ala on niin käsityövaltaista. Kerroin omia periaatteita hinnoittelusta: alan yleisen hintatason selvittäminen, omalle ajalle hinnan laittaminen ja huomioda arvonlisäveron osuus jo aikaisessa vaiheessa.

Päivän päätteeksi opiskelijat tutustuivat kotonani sijaitsevaan elintarvikehuoneistoksi hyväksyttyyn keittiööni ja siihen vaadittaviin lupa-asioihin mm. oma valvontasuunnitelmaan ja etikettikäytänteisiin.

Kaiken kaikkiaan minulla oli mukava päivä, joka toi vaihtelua yksintyöskentelyyn. Toivon myös opiskelijoiden pitäneen päivästä ja että he saivat jotain ajattelemisen aihetta oman yrityksen perustamisen pohjaksi.

AUTHOR

Comments are closed.